Cum să-ți definești propriul stil

Hello, hello!
Nu, astăzi nu voi vorbi despre faimoasa emisiune „academică” și nici nu-ți voi arăta cum să porți un anume obiect vestimentar. Și fiindcă am auzit de atât de multe ori vorbindu-se despre stil și modă, oameni spunând că „are stil”, ba că „n-are stil” și cred că pe undeva la mijloc este o mică confuzie între cei doi termeni. Stilul este semnătura ta definitorie, nu are nicio treabă cu trendurile, cu ce se poartă, cu ce este în vogă și nu se demodează niciodată. Face parte din tine, din personalitatea ta și din felul în care vrei să te perceapă cei din jurul tău. Nu vorbesc neapărat despre unicitate, stilul este ceva personal, acel ceva ce te face recognoscibilă în lume. Și ca să exemplific ceea ce am spus mai sus, o să-ți dau câteva exemple de style icons celebre și inconfundabile. Preferata mea este Audrey Hepburn, cred că-ți amintești filmul Breakfast at Tiffany`s și clasica rochie neagră cu un colier de perle, ei bine, acea ținută este emblematică și nu s-a demodat nici până în ziua de azi. Dita Von Teese, Olivia Palermo, Marilyn Monroe sunt doar câteva nume pe care mi le amintesc la acest moment. Moda este făcută, în principiu, să se schimbe la un anumit timp, să experimentezi cât mai multe opțiuni, să vezi care îți place și dacă vrei să mai rămâi într-o anumită zonă după, sau nu. Stilul, este ceea ce te definește și îți place, indiferent de ce dictează moda, de ce vezi la televizor sau în magazine, tu poți purta orice, chiar dacă s-a purtat acum 50 de ani, a fost la modă acum 2 ani și nu se mai poartă deloc de trei sezoane încoace. Și ca să te ajut puțin în această direcție, voi enumera câteva moduri prin care îți poți defini cât mai bine stilul.
1. Gândește-te bine la ce îți place și fă o listă cu câteva elemente care crezi că te definesc. De exemplu: croieli feminine, fuste, volane, culori, accesorii sau pantaloni, bocanci, culori închise, etc.
2. Inspiră-te de pe rețelele sociale sau de pe diferite site-uri de modă, bloguri, și de fiecare dată când găsești ceva care îți place, salvează fotografia, astfel îți va fi mai ușor să o accesezi a doua oară.
3. Construiește-ți stilul în jurul realității, nu a fanteziei sau mediului online. Raportează-te la viața ta de zi cu zi, la job, la școală, la acest moment, și nu la ce ai vrea să porți în viitor, fiindcă riști să te pricopsești cu obiecte vestimentare pe care nu vei avea unde să le porți.
4. Găsește o persoană care să te inspire, nu neapărat să o copiezi, ci doar să fie o muză de inspirație pentru ținutele tale. Poate fi o persoană cunoscută, sau chiar mama ta, o persoană care îți place și de la care poți împrumuta câte un artificiu.
5. Probează tot ce ai în dulap, vezi ce ți se potrivește și în ce te simți confortabil și compară cu ceea ce am enumerat la punctele anterioare. Dacă ai în garderobă haine care nu îți mai plac, nu ți se mai potrivesc, sunt prea largi, prea strâmte, părerea mea e să scapi de ele, să le donezi, vinzi, etc.
6. Întocmește o listă cu articole care crezi că îți lipsesc pentru ați completa stilul. Poate ai văzut o ținută interesantă iar ție îți lipsește un singur element din ea, trece-l pe listă.
7. Dacă ai urmat acești pași, înseamnă că acum ți-ai format o idee mai clară asupra a ceea ce înseamnă stil și ceea ce te definește, așa că data viitoare când mergi la cumpărături să știi exact ce ți se potrivește.
8. Și cel mai important, fii tu însăți. Alege întotdeauna ceea ce ți se potrivește și te avantajează, nu întotdeauna ceea ce arată nemaipomenit de bine pe cineva de 1,80, avantajează și pe cineva de 1,60 și invers. Fii consecventă când faci aceste alegeri și privește din mai multe puncte de vedere.
Sper că ți-a plăcut articolul meu și ți-a fost de ajutor, iar până data viitoare fii cu ochii pe noi. Kisses!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *