10 piese esențiale pe care trebuie să le aveți în garderobă

Hello again, fashion lovers!
Astăzi m-am decis să vă vorbesc, normal,… tot despre haine. Și nu, nu mă judecați pentru faptul că atunci când deschid dulapul plin cu haine, eu tot nu am cu ce să mă îmbrac. Spun asta pentru că știu că nu există vreo femeie care să nu se fi întrebat măcar o dată „Dar oare eu cu ce mă îmbrac azi?”. Cred că răspunsul la această întrebare ar rezolva majoritatea problemelor existențiale ale omenirii (glumesc).
Acum, lăsând gluma la o parte, vreau să vă prezint câteva piese vestimentare de bază în garderoba dumneavoastră, care vă vor ajuta să vă construiți ținutele de zi cu zi, astfel încât să puteți jongla ușor cu diferite stiluri. Știu că atunci când mergeți la cumpărături vedeți tot felul de articole sofisticate, în culori tari sau croieli excentrice și aveți tendința de a vă dori cu orice preț acel lucru. Dar înainte de a achiziționa acel obiect, întrebați-vă dacă aveți nevoie de el și aveți cu ce îl purta/asorta, sunt convinsă că această întrebare vă va ajuta să economisiți banii pe care i-ați plăti pentru un astfel de produs și care ar sfârși uitat în dulap pentru că nu aveți cu ce îl asorta sau stilul nu vă reprezintă. Nu uitați că trendurile pe care marile case de modă le promovează se schimbă de la sezon la sezon, articolele se demodează ușor, astfel trebuie să cheltuim bani din nou și din nou pe haine sau trenduri care nu reprezintă altceva decât o strategie de marketing pentru a ne face să cumpărăm produsele comercializate. Și înainte de a începe articolul pe care mi l-am propus, vreau să vă spun că secretul unei ținute reușite e ceea ce ne avantajează pe noi cel mai bine, nu ceea ce ne este impus de modă sau societate.
Primul articol, și anume, cămașa albă, care ar trebui să fie de nelipsit din garderoba noastră, este extrem de versatilă, se potrivește oricui, indiferent de constituție, înălțime sau stil. Alege întotdeauna o cămașă albă sau într-o nuanță subtilă, deschisă, cum ar fi un bej, ivory, galben, bleu, roz pal (personal o recomand mereu pe cea albă fiindcă e cea mai versatilă), cu un croi ajustat care să-ți evidențieze talia. Cât despre combinații, credeți-mă când spun că merge cu orice, de la jeanși skinny la evazați sau boyfriend, fuste creion, cloș, plisate, din tulle sau catifea, până la pantalonii la dungă și sacou. Combinațiile sunt nenumărate, asta ține de stilul fiecăruia, dar ideea principală este aceeași, se potrivește cu orice, în orice context, de la business la casual și elegant (trebuia să menționez la început că exclud stilul sport, totuși).

SHOP HERE
Un alt articol este topul sau maioul, care poate fi purtat atât pe sub haine în scop termic, sau dacă obiectul vestimentar pe care îl aveți pe deasupra este mai transparent și nu vreți să vă expuneți le vedere lenjeria, dar și ca articol vestimentar propriu-zis sau pe sub un sacou, de exemplu. De asemenea, așa cum am mai menționat și anterior, la genul acesta de articole „de bază” ale garderobei mergeți pe culori neutre și simple, alb, bej, negru, bleumarin.

SHOP HERE
O bluză cu dungi marinărești, un alt articol la fel de versatil ca și cele de mai sus, poate fi purtată în nenumărate combinații. La fel și culorile pe care le alegeți să fie cât mai clasice, de exemplu o bluză albă cu dungi negre sau bleumarin.

SHOP HERE

Nelipsiții jeanși sunt și ei în topul nostru de azi, ideal ar fi să aveți o pereche de jeanși într-o culoare albastră, una albă și una neagră (știu că albul și negrul nu sunt culori, dar ați prins ideea). Croiul acestora să fie unul simplu, nici prea skinny dar nici evazați, să urmeze frumos forma corpului dumneavoastră, fără tăieturi sau aplicații inestetice, cât mai simpli pentru a putea fi purtați atât într-un context oficial, de birou dar și în timpul liber.

SHOP HERE
Veți întâlni pe toate blogurile, în toate revistele și în toate recomandările stiliștilor ceea ce Channel a popularizat acum zeci de ani și a numit „little black dress” sau „la petite robe noire” ca s-o dăm și pe franțuzisme. O rochie simplă, neagră, dintr-un material mai de calitate, care să nu lucească sau să aibă un aspect inestetic. Genul acesta de rochie este unul cu care, într-adevăr, nu veți da greș, nu degeaba are și această popularitate.

SHOP HERE
Un alt articol este fusta, fie cloș, fie creion, care poate fi combinată perfect cu articolele de mai sus, o cămașă, maiou, bluză cu dungi, o geacă din piele, sacou, palton și alte multe astfel de articole.

SHOP HERE
Un sacou într-o croială clasică și o culoare, de asemenea, clasică, vă poate scoate din acele situații când nu știți cu ce să vă mai îmbrăcați.

SHOP HERE
Ultimul articol de îmbrăcăminte este jacheta din piele, de preferabil într-o culoare închisă, este o opțiune foarte versatilă și merge într-o multitudine de combinații și situații, de la o plimbare în parc la ținuta cu care mergi la facultate sau ieși în oraș. În mediul business recomand, totuși, sacoul.

SHOP HERE
La capitolul accesorii, ce nu trebuie să vă lipsească este o geantă clasică, într-o culoare neutră, închisă, de o dimensiune medie, dintr-un material de calitate, piele naturală sau sintetică, pe care să o puteți purta în orice situație.

SHOP HERE
Pantofii clasici, cu un toc mediu și o culoare versatilă, sunt un al obiect vestimentar basic. În funcție de mediul în care activați, trebuie să aveți o pereche de pantofi comozi și ușor de asoratat. Știu că nu toată lumea poate purta întreaga zi tocuri, de aceea recomand și o pereche de balerini simpli, fără aplicații sau imprimeuri trăznite, ceva clasic, comod și ușor de purtat cu orice.

SHOP HERE
Accesoriile pot face o diferență enormă între o ținută banală și una de impact, un colier, o pereche de cercei sau o brățară pot crea dintr-o ținută simplă și obișnuită, una care să nu treacă neobservată. Optați pentru accesorii clasice, care să nu vă ducă într-o zonă prea vulgară sau să încarce inutil ținuta.
Opțional aș adăuga și o eșarfă dintr-un material fin, cum ar fi mătasea sau ceva asemănător. Poate fi un accesoriu foarte ingenios atunci când aveți o ținută monocromatică și vreți să îi adăugați un plus de culoare. Puteți să purtați la gât, legată de geantă sau, de ce nu, în păr.
Toate aceste piese vestimentare por fi combinate cu succes între ele sau cu acele piese mai îndrăznețe de care vă vorbeam la început. Cred că nu există magazin care să nu comercializeze astfel de piese, deci veți găsi oriunde modele pentru toate gusturile și bugetele. Sper că va făcut plăcere să citiți acest articol și până data viitoare keep it simple cause simple is the best! Kisses!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *