Băști, șepci, căciuli și pălării

Obișnuiam să mă feresc de accesoriile pentru cap din cauză că mi se părea că arată ridicol. Parcă nu se potriveau cu nimic și erau incomode. De ceva vreme însă, mi-am schimbat complet părerea. Acum orice bască îmi atrage privirile și chiar am început să-mi cumpăr din ce în ce mai multe, deja am o mică colecție.?

De ce îmi plac? Ei bine, pentru că un accesoriu de cap te va scoate cu siguranță din anonimat, te va ajuta să treci de la o ținută simplă, aparent neinteresantă, la un look îndrăzneț. Eu zic că în sezonul rece accesoriile pentru cap au devenit un must-have.

Iată mai jos câteva modele care nu ar trebui să lipsească din garderoba ta.

Șapca marinărească

Mie personal îmi place foarte mult acest model de șapcă. Nu doar că poate fi purtată cu orice fel de ținută dar este genul ăla de accesoriu care este potrivit oricărei frizuri. Aș purta basca asta cu orice, sincer, de la paltoane, sacouri, geci de piele, până la hoodie-uri supradimensionate, cu sau fără glugă, pentru un look mai casual.

 

Pălăria

Clasica pălărie neagră, pe asta cu siguranță că o deținem toate în garderoba noastră. Nu sunt multe de spus aici, dar eu zic că nu ai cum să dai greș cu o pălărie de genul ăsta, e nemuritoare, potrivită oricărui sezon și sincer cred că va fi mereu la modă.

Bereta cu ciucure

Trebuie să recunosc că am fost sceptică în legătură cu beretele, deși îmi plăcea să văd pe altcineva, nu știam cum mi-ar veni mie. Asta nu-i chiar cea mai comodă șapcă a mea, pentru că trebuie mereu aranjată și se mișcă ușor de pe cap, însă îmi place aspectul pe care îl oferă. Ei bine, dacă accesoriile prezentate înainte mergeau cu absolut orice outfit, bereta aceasta e mai mai greu de asortat, deoarece are un look mai girlish. Eu o port de obicei în combinație cu un cojocel roz tot din Bershka și se completează perfect reciproc.

 

Căciula cu ciucure


Căciula este perfectă pentru zilele friguroase, atunci când nu ai chef să-ți faci nimic la păr și vrei să-ți țină de cald. Eu o am pe mai multe culori și am început s-o port destul de des, e atât de comfy și călduroasăăă. Pe asta o am din H&M de anul trecut.

Basca cu urechi

Cea mai cute bască(tot din H&M) care te întinerește instant cu 5 ani. ? Nu-i neaparat un lucru bun pentru mine, daaar cu toate astea îmi place și nu ezit să o iau de fiecare dată când am „bad hair day” sau în diminețile ploioase de toamnă. Cel mai bine îmi place cum vine cu un outfit all black, cu părul prins într-o coadă joasă la spate cu două șuvițe scoase în față și un ruj roșu mat, cu siguranță nu vei trece neobservată. E de reținut și faptul că lumea se uită puțin ciudat pe stradă când văd o bască cu două urechi, dar who cares?

Atenție însă, așa cum un accesoriu poate completa o ținută simplă, poate fii și too much atunci când avem deja destule elemente pe noi. De exemplu, nu voi accesoriza ținuta mea cu o bască decât atunci când vreau să condimentez puțin o ținută banală, basic, când nu am bijuterii și ar mai fi necersar ceva în plus. Dacă am deja multe accesorii și multe haine, risc să obțin un look mult prea încărcat.

Dacă nu dețineți nici o bască/pălărie/șapcă/căciulă va sugerez să vă cumpărati una numaidecât pentru că accesoriile acestea țin și de cald pe timpul sezonului rece dar vei fi și fashion în același timp.

Spor la cumpărături. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *