De vorbă cu Diandra Moga

Diandra are 21 de ani și s-a mutat de curând în Cluj Napoca. Pasionată de fashion și de styling, are talentul de a face orice haină să pară glam. E genul ăla de fată care poartă hainele, nu hainele o poartă pe ea. Genul de fată după care întorci capul pe stradă, dada, ea e.
Stând de vorbă cu Doris am întâlnit o persoană caldă, prietenoasă, o fată cu un suflet mare. Și mai mult decât atât, talentată cât cuprinde.
Let’s get to know her better, shall we?

 În primul rând, aș vrea să te întreb de când ai început să ai această pasiune pentru haine, styling și fashion în general?

Da…. pasiunea pentru haine pot să zic că am dezvoltat-o încă de mică. Am început cu ceva jocuri , erau la momentul respectiv , pe calculator …trebuia să le îmbraci pe fete pentru diferite evenimente , după cum voiai..pe lângă asta, mătușa mea avea niște reviste de modă aduse din Italia dacă bine rețin și eram total absorbită de ele, le răsfoiam cu mare interes. După care am început încet desenele și chiar experimentele pe propriile haine .. și pe ale mamei din nefericire pentru ea :)))) simțeam constant nevoia să le modific , să le adaug câte ceva.. să le fac să arate diferit prin tușa personală. Uneori îmi ieșea asta, alteori mai puțin. Țin minte că mama mereu venea cu întrebarea ”ce haină de-a mea ai mai stricat?” :))

Știu că ai propriul brand de haine, “DivineD” și sunt curioasă cum ai trecut de la un simplu hobby, acela de a crea haine pentru tine, la un business?

DivineD..DivineD a apărut în momentul în care am conștientizat că ăsta este drumul pe care vreau să îl urmez în viață și că în domeniul acesta vreau să excelez fiindcă vreau să exploatez cât mai mult acest “dar” cu care cred eu, am fost înzestrată. Aveam, și am foarte multe idei în materie de vestimentație cărora mi-am dorit să le dau viață , de aici și decizia de a înființa un business. Mă ocupasem și în trecut cu haine dar nu aveam maturitatea necesară pentru a mă menține pe linia perseverenței, ambiției și încrederii de sine, indispensabile,de altfel pt a reuși , pe plan profesional.

 De unde te inspiri?

Din viața de zi cu zi, din natură, și din trăirile personale cât și ale celor din jur. Îmi place să merg pe intuiție, pe ce simt…mai mult decât răsfoind reviste sau site-uri în temă cu trend-urile. Printre altele, Pinterest-ul este și el o sursă fină de inspirație.

 Cât lucrezi la un obiect vestimentar? 

Depinde de complexitatea modelului pe care vreau să îl creez și de detaliile pe care le necesită.. în medie undeva la 24h. Cel mai mult am lucrat la o piesă vestimentară, împreună cu asociata mea aprox o săptămână. ?

 Cum ți-ai descrie stilul vestimentar?

Stilul vestimentar…hmm… cred că non-conformist. Cameleonic..poate chiar rebel? Variază foarte mult și în funcție de stările interioare.

< p style=”text-align: center”> Ce planuri de viitor ai cu “DivineD”?

DivineD este un nume/brand pe care vreau să îl aduc cât mai sus posibil pe scara fashion-ului. În viitorul apropiat vizualizez un atelier ..după care un întreg concept cu și despre styling, consiliere vestimentară, multă diversitate în materie de creații, cât mai unice și accesibile mai multor stiluri.

Care e scopul brandului?

Scopul ar fi acela de a încuraja autenticitatea fiecărei persoane în parte, indiferent de personalitate. Cel mai important este să te simți bine în pielea ta prin ceea ce ești și implicit prin ce alegi să îmbraci, noi oamenii suntem cei care dăm viață unui brand. Asta prin maniera în care îl purtăm și prin raportul ținută-atitudine. dacă te simți confident într-o ținută , atitudinea vine oarecum de la sine. Este naturală.

De ce venit ai nevoie pentru a-ți începe o afacere și de câte persoane pentru ca afacerea sa meargă?

 Pentru a echilibra o afacere cap-coadă, la început, din punctul meu de vedere, asta variază în funcție de om și de modalitățile prin care acesta reușește să se organizeze financiar și fizic. Eu cred că undeva între 5000-10.000€ te poți mobiliza pentru a da conturul unei mici întreprinderi , pe parcurs desigur că progresezi așadar te mai și extinzi.

Cât de profitabil e?

Orice vis/ țel pe termen-lung necesită foarte multă muncă , devotament, auto-disciplină și implicare 100%. Fizic și psihic. Depinde ce înțelegem fiecare prin profitabil. Pentru mine este mai “profitabil” să îmi știu clientela mulțumită de serviciile pe care le ofer, de la bun început și să pun financiarul pe locul doi. Este firesc să crești în timp…Consider că o dată ce ai demonstrat calitatea produselor și ți-ai format o categorie de clienți , bazată pe încredere și seriozitate, profitabilul apare și el , treptat și incontestabil.

Te-ai gândit vreodată să-ți deschizi un blog de fashion?

Da , m-am gândit și la asta.. Chiar și niște vlog-uri cu sugestii de ținute ..as vrea să acopăr o arie cât mai vastă de stiluri pentru a le da tuturor posibilitatea de a se regăsi în ceea ce propun. Am o serie de proiecte pe care aștept să le pun în practică, sper cât mai curând posibil. ?

DivineD instagram pentru mai multe întrebări sau comenzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *